Återvinningsrummet - hjälpas åt!

I rummet kan du lämna batterier samt förpackningar av glas, metall, papper och plast enligt anslag i rummet. Föreningen har ett avtal med ett företag som hämtar detta och vi betalar för det.

Tyvärr lämnas det diverse andra saker som inte hör till ovanstående kategorier: Blomkrukor, kontorsstolar, hyllor, skor, kläder, stekpannor, bord och annat. Företaget som tömmer våra behållare tar inte med dessa produkter utan föreningen betalar en ansenlig summa pengar för att få detta bortforslat till återvinningscentralen.

Kan vi komma överens om att:

  • Bara lämna batterier samt förpackningar av glas, metall, papper och plast i rummet.
  • Vika ihop kartongerna så att behållarna inte blir överfulla på en gång. Det räcker inte med att trampa på kartongen - klipp, eller skär ner till plattare paket. Har du köpt en ny soffa, bord eller liknande är det lämpligt att du tar den stora kartongen direkt till återvinningscentralen.
  • Vid fulla behållare, kasta inte på golvet - ta hem plasten, kartongen eller glaset igen tills behållarna är tömda eller åk till återvinningscentralen (närmaste återvinningscentral är Lintagårdsväg 16, vid Plantagen på andra sidan flygplatsen). Enstaka påsar med plast kan du kasta i sopsugen.

Föreningen är inte ålagd att tillhandahålla ett återvinningsrum. Om det inte blir en förbättring kan vi bli tvungna att stänga återvinningsrummet eller köpa in mer tjänster med avgiftshöjning som följd.

Med lite vilja klarar vi av detta tillsammans!

Styrelsen BRF Portalen